Stotteraar kreeg hele school aan het huilen

Een jongen genaamd Musharaf Asghar stotterde al vanaf kleins af. Zijn leerkracht Engels, Matthew Burton wou hem helpen door een bepaalde techniek te gebruiken uit de film ' The King's Speech'.

The King's Speech gaat over een koning, Bertie, die kampt met dezelfde spraakstoornis als Musharaf. In de film wordt de techniek toegepast waar de koning een koptelefoon op zet, waardoor hij zichzelf niet kan horen. Bertie beluisterde achteraf de opname die van hem was gemaakt en hoorde dat hij nog amper stotterde. Dit gebeurde ook bij Musharaf, hij overwon zijn spraakstoornis. Hij had een speech voorbereid voor wel 200 van zijn medeleerlingen. Sommige konden hun tranen niet eens bedwingen.
                                           
Speech van Musharaf Asghar

Nu wat meer uitleg over wat stotteren precies is. Stotteren is een spraakstoornis, waardoor je veel voorkomende herhalingen, verlengingen van klanken, lettergrepen of woorden, of door ongewilde aarzelingen en pauzes in je spraak hebt. Je hebt twee bepaalde manieren van stotteren. De eerste is het openlijk stotteren met de herhalen en ongewilde pauzes, dat het goed merkbaar is voor iemand anders. De tweede manier is het verborgen stotteren. De stotteraar wilt het verbergen, waardoor hij moeilijk woorden vermijdt zodat het niet merkbaar is voor iemand anders. Er zijn wereldwijd 60 miljoen mensen die stotteren Van deze 60 miljoen zijn er 3.740.00 mensen in Europa die stotteren. In BelgiĆ« zijn er rond de 100.000 stotteraars.  


Fragment waar Bertie achteraf zijn opname beluistert

                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
bron: Artikel van Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten