Life of Pi


Hoe één veel voorkomende setting in de film zo interessant kan worden gemaakt. Ang Lee kreeg het voor elkaar met Life of Pi, hij won er ook nog is vier Oscars mee. De verfilming van een prijswinnende roman van Yann Martel. Niemand had gedacht dat men het boek op zo een geweldige manier kon verfilmen. Maar ze deden het onmogelijke met behulp van verbazingwekkende effecten, schitterende muziek en die prachtige locaties.

Het is het levensverhaal van een man genaamd Piscine Militor Pater. In het begin leer je hem kennen als een volwassen man, die zijn verhaal vertelt over zijn jonge jaren. Van hoe hij zijn naam heeft gekregen tot hoe hij op een boot is geraakt met een tijger genaamd Richard
Parker. Er zijn drie verschillende acteurs die Piscine spelen als kind, tiener en volwassen man. Suraj Sharma die Piscine speelde als tiener, brengt de geloofwaardigheid en emotie heel goed over. Daarnaast geeft hij goed het gevoel weer om alles te verliezen wat je kende, maar toch je hoofd niet laten hangen en doorbijten. Je wordt meegenomen in de film, je maakt de ontwikkeling van het personage mee. Bovendien speelt godsdienst hier een belangrijke rol in. Vanaf dat Piscine een kind was, wou hij God leren kennen. Piscines verhaal is het verhaal dat je in God zal doen geloven zoals het in de film wordt gezegd.

Doorheen de film maak je zo ook kennis met prachtige locaties. In het begin maak je al meteen zo een schitterende locatie mee. Zo loop je doorheen een zoo waar ze je allemaal dieren laten zien. Ondertussen hoor je ook die schitterende muziek, waardoor je meteen begrijpt waarom de film de Oscar van beste filmmuziek heeft gekregen. De echtheid van de film werd gecreëerd door de verbazingwekkende effecten. Hierdoor zag de veel voorkomende setting, de boot op het water, eruit als een plaatje. Je wordt letterlijk meegezogen in de visuele effecten van de film.

Life of Pi is gewoonweg een alles-in-één film. Hoe je mee wordt genomen in een levensverhaal, waar zowel drama in aanwezig is als avontuur. Met als kers op de taart de visuele effecten waar je u tegen kan zeggen. Zeker een must-see!
Links met speciale effecten, rechts zonder 
Trailer: 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten